Хрониките на Харууд

Стефани Бърджис

Това е поредица, която ще се хареса на всички фенове на Бриджъртън, особено на онези, които приветстват новото цветово разнообразие на екрана и в книгите, което дори и да не е много исторически обосновано, дава малко по-раздвижен поглед върху алтернативен свят на нашия, където неща като сексуалност, раса и пол нямат абсолютно никакво значение за това една история да е добра. А Стефани Бърджис разбира от добрите истории, съчетаващи псевдо регентски сетинг и магии, и ако това е вашата любима чаща чай напоследък – прочетете нататък.

Потопете се в свят на фантазии, където хора съжителстват със зли елфи, тролове  и всякакви други пакостливи същества от малкия народ; основната сила на света е в ръцете на жени , основателки на мощен международен политически синдикат, а за мъжете „остава“ да са могъщи магьосници. Въпросът да си намериш подходящ съпруг и да си избереш най-красивата рокля за бала все още са от най-важните за една млада дама, но феминизмът дори и в общество, където жените водят, учудващо е все такава новост. Една млада дама, вместо да се занимава с политика, иска да развива странните си магически умения, напук на обществените очаквания към нея. За целта трябва да се пребори с последния мъжки бастион – магическият университет, където става блестяща вълшебница от най-висша класа, но губи своите сили в опасен експеримент. Тази история всъщност не е разказана в поредицата в детайли, но идва да ви подготвя за полето на събитията в поредицата за Харууд.

Да, това  е романтична история с много магия, но и алтернативен поглед във свят, който поне изглежда буквално идеален в сравнение с нашия – жените са на власт, мъжете са доволни да имат своите магии, вълшебни същества припкат наоколо и правят живота интересен, цветът на кожата и сексуалните предпочитания не са въобще въпрос за когото и да е. Но дори и блянът на нашето общество има своите ясни пробойни – макар и мечтаните днес, алтернативните позиции на дамите в обществото са също толкова задължаващи и ограничаващи; загубата на сили или позиции е житейско препятствие, което може да съсипе душата и на иноземните ни братовчеди, а новите проекти, вървящи напряко на статуквото все така не срещат топъл прием и искрени прегръдки. Това е новата вълна фантазии за новите поколения, които все така имат нужда от вършещи работа житейски уроци в нестабилна и постоянно променяща се среда като настоящата. Различността отдавна не е порок, и ако трябват думи и магия да ви убедят в това – Стефани Бърджис ще ви разкаже как.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.