Ру – разказ за най-древните люде

Змей Горянин

10615482_818824138156798_534175179265242637_n

Втората книга, от вече заявилата се като ударно силна поредица на списание Дракус, е истинско съкровище за ценителите на книги , забравените творци и страхотни мислители от времената, покрити с червена прах и изкривени възприятия за това, какво е било и какво всички си мислим, че се е случило, защото някой някога така ни го  е казал в момент, в който сме били готови да повярваме. Такъв е и случая на мистериозния Змей Горянин – поет и писател с класически възпитан талант, но по фентъзийному четим и завладяващ вниманието и на най-малкия фен на оная сложна работа – четенето. Самата книжка за праисторическия ловец Ру е миниатюрна, но издадена в комбинация с фототипното си оригинално издание – онова със странните екстра букви, ъкания и правопис, който не знам защо ми се струва по-верен, отколкото настоящия , прави чудесно допълнение към една изключителна колекция от блестящи текстове, които си очакват читателите от десетилетия.

Приказната история , в чиято достоверност нямаме причини да се съмняваме, поне доколкото са далечно коректни текстовете в учебниците ни от първи клас, представя пътят на едно хуманоидно момченце, останало сирак на повече от невръстна възраст, но поради изключителния си левъл на оцеляване, сравним само с този на диабло герой, а и невероятно добрата работа на госпожа Еволюцията, същото бързичко започва да трепе от дребни до едри животинки, и да практикува здравословно суровоядство и необременена жестокост към всички биологични видове. Помежду другото намира верен приятел в муцуната на едно непривично добро диво куче, среща любовта на живота си – храбра и иновативна представителка на враждуващо племе, и отглежда потомство, напълно достойно да бие на сървайвал учения дори и вездесъщия Беър Грилс. Забавно, удовлетворяващо, и колекционерско гордо ми е. И се надявам да се изровят от миналото и други подобни диаманти на словото и идеите, които да украсят библиотечката и сънищата ми.

3 thoughts on “Ру – разказ за най-древните люде

  1. Здравейте!

    От един линк на Читанка попаднах на това заглавие („Ру – разказ за най-древните люде“). Къде може да се купи книгата в София? Много ме заинтересува това издание и до колкото ми е известно, един единствен писател до сега е писал на тази тема – Димитър Ангелов, Смелият Чунг. Благодаря предварително за всяка една информация!

    Поздрави от Виена, Австрия

    Иван

  2. Pingback: „Ру. Разказ за най-древните люде” от Змей Горянин – Книжни Криле

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.