Нощни вълшебства

nisor 61YQG0Ax3-L__SL500_AA300_PIaudible,BottomRight,13,73_AA300_nightr

В поредицата за плоските земи на свръх активни демони и твърде безразлични богове, заема своето бляскаво място и един сборник разкази , за времената преди последната и  част, и след нея,  когато любовта е давала сила за добри решения, а не е била извинение за нечовешки жестокости и игрички между абсурдните умове на нереални същества. Нощни вълшебства е част от Господарката на дерлириума, като шлейф от магични приказки, родени от умовете на бъбривите нормални , станали временно любими играчки на по-съвършените и възвишени създания от мрака.

Истории за справедливо наказание и неразбираеми мъчения, за смъртта като прегръдка и прераждането като агония, за пътуване до Луната и Слънцето, и един цял живот без светлината на деня или нощта. Добрите финали идват по спиралата на лудостта, раздавайки блага и болка по правилата на някоя не точно разбираема от човешкия род логика. Но крайната схватка се печели винаги от петия господар на мрака – никога невижданата и еднакво невиждащата Любов, независимо дали е загубената или спечелената обич. Демонични чародейства, номера и подлъгвания между различно злите незачитащи правилата същества, в които хората сме винаги обекта, средството и жертвата на поредното съревнование между несравними по никоя скала висши сили.

Прекрасно допълнение към един свят, в който не ви се иска да прекарате и час, но не можете да откъснете поглед от цветовете, нито да затворите ушите си за звуците, или душата за идеята за абсолютна красота, перфектно съвършенство и абсурдно удоволствие, потънало в необяснима пелена от свръхестественост и давеща сетивата мистичност. Една последна демонска мелодия от времена, които никога не са се случили, освен в съзнанието на една ходеща по земята ни богиня на словото. Последна глътка екзалтиран въздух, последен проблясък на земите обградени със слънца с лица, последен поздрав от измерението на сънищата и кошмарите на хладните божества и погубващи демони. Затаете дъх, ще е последен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.