Голямото отвън

Илко Германов

173989_b

Обичам , когато съдбата ми поднася сладки изненади. Обичам, когато корицата на една книга е великолепна И отразява точно какво мога да очаквам от текста. Обичам български автори, които издават сами толкова качествено, колкото ако ги бе подхванало някое „истинско“ издателство. Въобще обичам хора, които си вършат работата както трябва. И нека ви представя Илко Германов – чудесен български автор, който си е свършил работата толкова добре, че ще му простя факта, че малката книжка всъщност е начало на едно очевидно много по-мащабно приключение.

Голямото отвън е историята за три шантави джуджета, от вид доста по-малък от обичайното – имайте предвид , че за тях един морски рак е чудовище в реален размер. Абсолютни разбойници, беладжии и проблемаджии от висш клас. Но и страхотни приятели, по онзи мъжкия начин, за който само съм чувала и съм гледала по рекламите за биричка. Книгата е великолепен образец на приключенско фентъзи – дребосъците – анти герои попадат в свят извън техните вярвания и размери,  и се справят чрез добрите стари позабравени качества като находчивост и хитрост с орди злокобни чудовища ( разбирай бели пухави зайци, мечета и щуки, но ключът е в размера ) , тъповидни тролове и печелбарски братовчеди от джуджешкия свят. Написано е с брилятно чувство за хумор, страхотен ритъм и много добро развитие на историята, балансиращо страховити случки на ръба на оцеляването и усмихващи диалози на тема абсурдни спомени за малко тъжното, но все пак интересно минало на приятелите от детинство.

Ще следя внимателно за следващи книжки от историята на Боре, Лонди и Нуфри, за мен бе истинско удоволствие да чета толкова изпипана книжка, която не ме подразни дори и с един абзац. А това е страшна рядкост.

4 thoughts on “Голямото отвън

  1. О боже! Истински се трогнах! Читател да хареса книгата ми е емоция сравнима единствено с гордостта на родител, който гледа детето си в пиеска в детската градина! Хиляди благодарности!
    Илко 😉

    • Книжката си заслужава всяка добра дума. Въпросът е – кога да очакваме следващите ?

  2. Ще ми се да кажа „скоро“, но уви, това няма да е истина. Работи се здраво по нея и качеството на текста и историята е доста по-висока (според бета-читатели 🙂 ) Когато датата на публикуване наближи, ще се радвам да ви пратя малък откъс придружен с новата корица. Мисля, че ще се получи прекрасен литературен трейлър 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.