По-тихо от мрак

174025_b

Христо Кърджилов не е просто бащата на Радина, която някои познават като една от кифлите в Стъклен дом, други – като любимата на трудния характер Деян Донков. Същият е един много талантлив автор, със завършен изказ, зрял стил и добри идеи, които поднася съвсем четивно и интелигентно за пред доста широк кръг читатели. За съжаление аз съм сред тесния – притеснен овал от четящи, които ако не виждат кофа с черва или размахани огнени магически топки, някак не се чувстват добре. А при Кърджилов таквиз неща няма. Ноарни разкази, но напълно реалистични, изследващи човешката душа и нейните дълбоки омерзения в тъмните дебри на антихуманизма. Не е моето нещо, но не ми пречи да оценя текстовете като качествени, ако и да са напълно далечни от вкуса ми.

2 thoughts on “По-тихо от мрак

  1. Каня се да напиша от доста време и реших, че този път няма да отлагам – много ме радва, че ревюираш български автори! Има доста книги и таланти, които имат нужда от представяне и даже изваждане на светло, и огненото ти слово им помага доста. Вярвам и че си справедлива, и ако не ти е харесала книгата, не би писала за нея (още не съм попадал на твое негативно ревю, но и не искам да си представям какво би му се случило на някой горък писател, ако Кракатау-то на художествения ти гняв изригне върху му. 🙂 ).
    Та само да ти кажа, че те чета и следя с интерес. Книжките на Сибин и Явор Цанев са ми вече в „за четене“.

    Спорно и леко!

    Миро

    • Абе не е като да съм постоянната добра фея на смяна , имам си и негативни мнения, ама явно тъй ги удававям в думослагателства, че и самите автори не загряват в последствие, че съм била отрицателна към книжните им чада. 🙂 А не са малко и случаите, когато ми се пищи в насрещното заради съвсем си положителен от моя гледна точка отзив. Просто всеки чете различно, обичайно – както Дявола Евангелието.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.