Красивото лице на българската литература?

predstavyane-na-knigata-dve-pokoleniya-na-boyan-benevBoyan-Benev-624x936519x377covers_new

Сега, никой не очаква от един автор да е кой знае колко лицеприятен – повечето така са си открили и таланта, докато са се криели някъде по таваните, ревящи над акнето и клиничната си срамежливост, но животът познава и отличава някои изключения от правилото, които ме карат напоследък да стоя с виснала челюст пред телевизора и да се чудя какво WTF става със справедливото разпределение на божиите блага върху човешките издънки. В случая иде реч за един изключително непознат млад автор, който се обзалагам, че ако излезе на слънце ще заблещука яростно , а в паспорта му пише , че е от Кълънови със сигурност. Същият тази седмица се подвизава в едно сутрешно предаване, което само крайно мързеливи уона-би зли шефици, живеещи на една ръка разстояние от офисите си като мен, имат грешното удоволствие да гледат в 9.30 по иначе недолюбваното от мен БТВ, точно след сутрешния блок воден от Тъпа трътка и Мазен гейчо. Младежът изглежда точно като много добре поддържан стогодишен вампир и има толкова неочаквано ъъъъ…. въздействащ глас, пред който дори вечно -мачовски изригващо -сексапилния Антонио Бандерас ще заскубе помадирани косици, и на всичкото отгоре пише книги, има собствен бизнес,  говори ужасяващо интелигентно и въобще има шашава биография тип Wonder boy. Не, че с този глас и вид има значение какво ми говори, и таблицата за умножение да срича, ефектът нямаше да е по-малък. Не знам дали има мъже, които при вида на Люсито Филипова или Ваня Щерева ще хукнат към първата книжарница да колекционират книгите им, но аз Боян Бенев със сигурност ще погледна, най-малкото да си самопроверя дали наистина всичко може да му е толкова перфектно, и ви е съвсем ясно , че ще извадя голямата злобна лупа и ще проверявам за пунктуация, стилови разливания или откровена скучноватост на думите. Щото не може така. Не може да изглеждаш като модел, и да имаш таланта на Русев или Карбовски, или някой друг рандъм не чак толкова крещящо добре изглеждаш индивид от мъжки пол с професия писател. Между другото младежът не е от най-фотогеничните, и има особен вкус за дрехи, но те така и за Анджелина Джоли казват. Трябва да се чуе и види движещ се, сериозно.

А ако ме питате защо съм го написала това по-горе – нямам никаква представа. Първосигнално някакво.

Реклами

6 thoughts on “Красивото лице на българската литература?

 1. подхвърлям бегло предположение защо си го написала. иде малко в стил като за четвърти клас, но все пак:
  анна + боян = сърце
  🙂

  • Абе, много младичък ми идва, за мен нещо по-зряло по така ми отива на годините – я Бандерас, я Пит, няма да ги откажа никак. Боянчо ми е малко като Бийбър , ако бях на къмто 12 веднага щях да си оплепя стаята с образа му, ама сега само седя и смутено клатя глава, чудейки се какво прави някой Кълън в България, и що не блещука, съвсем нормално е да блещука, ебаси.

 2. Доколкото разбрах, не е точно писател, а млад предприемач с визионерски идеи.

  • Ами част от книгите му са бизнес ориентирани, но Две поколения на Жанет 45 си е художествена литература май, като го прочета, ще кажа повече.

 3. Ще ме скъсаш от смях някой път. 🙂
  Забележката за сутрешния блог на БТВ е безкрайно вярна, апропо – откакто сложиха комсомолеца с пуловерчетата, се отказах и от десетте минути сутрешно тв облъчване, на които бях склонна да се подложа.
  Сега живея живота си в щастливо информационно затъмнение и пиратско филмово пиршество.
  По темата – твърде цивилозовано слънчева физиономия има момчето, не е по мой вкус.

  • Ами то не може всички да са tall, dark and handsome балкански субекти:) Вярно има нещо твърде чужбинско у него, направо екзотично, по същия начин както на туземците са им екзотични белите мисионери. Тъй ми е май със всички европейски субекти, с които работя – зяпам доста и се чудя какво им има на хората , че са таквиз положителни и щастливо изглеждащи 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.