Тамзин

Питър Бийгъл

Разочароваща книжка – сякаш писана от 13 годишна кифла за друга 13 годишна кифла. Всъщност горе -долу това е идеята, но Бийгъл се е явно справил толкова добре с работата си, че издразни магически силно де що имам критическо синопсче. Скучна епопея за хамериканска тийнка с проблеми и ужасно скучен живот, който уверявам ви не става по-интересен дори след появата на обичайно разведряващите редовото ежедневие на нормалните хора призраци и английски магични същества в дома и. Скучно начало на живота на кифлата в Америка, оплакване на тъжния и самотен живот и разделени родители, скучно преместване в Англия и започване на още по-скучен живот в някаква забравена от Бога ферма из уж пасторалните английски полета, пак оплакване от трудния хлапашки живот, после идват разни скучни призраци, скучни вълшебни същества с отчайващо скучни проблеми и дилеми, и въобще цялата атмосфера е толкова скучна и елементарна , че не успях да намеря сили да завърша историята. По темпо ми напомни страшно много на Изабел на Кай – друго мое силно разочароващо попадение тази година . Даже котките, на които много разчитах да разведрят обстановката, се оказаха трудно скучни същества. Стилът е далече от каквото и да е особено качествено творение, така че и той не помага на за мен отчайващата отвсякъде история. Истина си е, че по принцип не харесвам фабулата на магични същества врязващи се в ежедневието ни, но има и доста добри попадения  в тази възневидявана от моа, но за съжаление масово използвана фентъзийна посока напоследък, като псевдо-артурианския Фионавар на Кай или атлантидските излияния в Децата на Просперо на Джан Сийгъл. Сериозно се надявам Еднорогът да е по-читав, иначе май ще се окажа сериозен анти-бийгъловист.

2 thoughts on “Тамзин

  1. Права си за скучната атмосферата, но според мен в самата книга има много добре описани моменти, които ме накараха да си кажа „Уау, защо не съм чела нещо друго от Бийгъл!“.

    • И аз много му се надявам на Последния Еднорог, ама засега го заобикалям отстрани, че ми е много пресен скучния спомен от Тамзина

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.